Vilvoorde_Koer 4.JPG

wat doen we

We willen jou zo goed mogelijk leren kennen. Samen met jou en je ouders zoeken we uit hoe jouw situatie kan verbeteren. Welke hulp heb je hiervoor nodig? Wie kan je helpen? Er zijn 2 manieren van begeleiden. Ofwel blijf je thuis tijdens de begeleiding: dat noemen we de  module ‘diagnostiek’. Dan komt de begeleider bij jou thuis en kom je af en toe op bezoek in ’t Pasrel; om mee te gaan op activiteit op woensdagnamiddag of in de vakantie. Ofwel verblijf je in één van de huizen van ’t Pasrel: dat noemen we de module ‘verblijf in functie van diagnostiek’. Het huis in Schaarbeek heeft een crisiswerking. Je blijft maximum 2 weken bij ons voor crisisopvang en we zoeken samen naar een manier om terug naar huis te kunnen.

In ’t Pasrel heeft elke jongere een individuele begeleider. Deze individuele begeleider -we noemen die ook IB- is een persoon die er voor jou is, en elke week een gesprek met je heeft. Jouw IB gaat ook elke week praten met je ouders of andere personen die jou goed kennen. Tijdens die IB-gesprekken willen we je leren kennen en proberen we samen na te denken over wat je zou kunnen helpen in de toekomst. Een begeleiding van ’t Pasrel duurt ongeveer vier maanden.

't Pasrel is een plaats waar je als gast soms niet wil zijn, maar meestal wel weet dat het is om je te helpen.

Jordan

15 jaar

Je kan op verschillende manieren in 't Pasrel terechtkomen. Je vindt deze hier terug. Bij de crisisopvang in Schaarbeek kom je terecht via het crisismeldpunt van Brussel of Halle-Vilvoorde

 

onze 3 huizen

In de leefgroep woon je tijdelijk samen met andere jongeren en kinderen tussen 3 en 18 jaar oud. In ons huis in Halle verblijven kinderen van 0 tot 10 jaar. Er zijn 9 begeleiders die afwisselend bij jullie blijven en waarbij je terecht kan. Om het samenleven voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal afspraken in ons huis. Zo is er bijvoorbeeld een vast slaapuur, afhankelijk van hoe oud je bent.

We vinden het belangrijk dat je naar school gaat. We bekijken samen of het praktisch mogelijk is dat je naar je eigen school blijft gaan.  

Het eerste weekend blijf je in ’t Pasrel om het gewoon te worden in de leefgroep en zo kunnen we  jou meteen beter leren kennen. Je mag wel bezoek ontvangen van familie. Vanaf het tweede weekend kan je op bezoek bij je familie. We bekijken dit steeds samen met jou en met je familie. Als je een jeugdrechter hebt, vragen we voor bezoeken bij je ouders altijd toestemming.

 

Tijdens de vakantie en op woensdagnamiddag doen we activiteiten zoals bowlen, zwemmen, schaatsen… Je mag altijd een leuk voorstel doen voor een activiteit! Wekelijks krijg je zakgeld. Hoeveel je krijgt, hangt af van je leeftijd.

’t Pasrel is een plaats waar je soms niet wil zijn, maar je weet wel dat het is om je te helpen.

Romano

15  jaar

 

onze 3 huizen

Vilvoorde

Halle

Als ik woensdag terug kom van school, eten we samen een boterham en gaan we met het busje altijd ergens naartoe en dan doen we toffe dingen

Melissa

6 jaar

Schaarbeek

jouw rechten in de jeugdhulp

We vinden het belangrijk dat je weet wat je rechten zijn. Bij de start van de begeleiding krijg je een brochure met je rechten en plichten in de jeugdhulp. Meer informatie vind je hier terug.

 

Bij de jongerenorganisatie Cachet kan je terecht voor activiteiten met andere jongeren die ook in aanraking kwamen met de jeugdhulp.

Als je iemand nodig hebt om tegen te praten kan je altijd via awel.be hulp vinden.